Café de Paris-sås

Du behöver 1 msk vatten 1 msk vinäger 2 st äggulor 200 g smör rumsvarmt 1 dl gräslök finhackad 1 st vitlöksklyfta finhackad 1/2-1 tsk...


6 portioner

Du behöver

  • 1 msk vatten
  • 1 msk vinäger
  • 2 st äggulor
  • 200 g smör rumsvarmt
  • 1 dl gräslök finhackad
  • 1 st vitlöksklyfta finhackad
  • 1/2-1 tsk curry
  • 0.5 tsk dragon
  • 0.5 tsk worcestershiresås
  • 2 st ansjovisfiléer 2-3 stycken, fint hackade
  • 1 msk kapris
  • 1 msk pimentón finhackad
  • 0.5 tsk paprikapulver
  • 0.5 tsk fransk senap
  • 1 tsk soja
  • kajennpeppar

Gör så här

1
Koka vatten och vinäger tills ungefär hälften återstår. Ställ kastrullen i vattenbad på spisen. Tillsätt äggulorna och vispa till en tjock kräm. Rör ner smöret klickvis och rör kraftigt.

2
Nu ska du ha en tjock och luftig sås/kräm. Blanda ner övriga ingredienser.


Kommentar:
1. Servera smörsåsen nylagad och fluffig till entrecoten.
2. Servera smörsåsen kall och låt den smälta ut över det heta köttet.
3. En annan bra idé är att bre smörsåsen över avsvalnat kött och sedan låta allt få en snabb upphettning i het ugnsvärme eller under grillvärme.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top