RECEPT FRÅN IK

Caesarsallad med kyckling

Av . Foto: Björn Tesch

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 st citron
  • 500 g kycklingfilé
  • Dressing

  • 1 st liten vitlöksklyfta
  • 1 st äggula
  • 3 st sardellfiléer
  • 2 dl riven parmesanost
  • 1 msk pressad citron
  • 1 dl varmpressad rapsolja
  • 1 krm salt
  • 0.5 krm svartpeppar
  • Sallad

  • 160 g tärnad pancetta
  • 2 st avokador
  • 50 g pinjenötter
  • romansalladshuvuden
  • 20 g Parmesan riven

Gör så här

1

Häll yoghurten i en påse. Skala och riv vitlöken. Riv skalet på citronen fint. Lägg rivet i påsen och pressa i citronsaften. Lägg i kycklingfiléerna, förslut påsen och massera runt så att marinaden täcker kycklingen. Låt marinera i 1 timme i kylen. Värm ugnen till 175 grader.

2

Dressing Skala och riv vitlöken fint. Lägg i en matberedare med äggula, sardellfiléer, parmesan och citronsaft. Mixa ihop, tillsätt sedan olja i en tunn stråle under fortsatt mixning tills såsen tjocknar. Smaka av med salt och peppar.

3

Ta kycklingen ur påsen. Skaka av överflödig marinad. Salta och peppra. Stek eller grilla filéerna till fin färg. Lägg i en form, och laga klart i ugn till en innertemperatur på 70 grader.

4

Sallad Fräs pancettan knap­rig. Dela, kärna ur och skala avokadorna. Rosta pinjenötterna i torr panna. Skär salladen grovt, skölj och torka den. Blanda salladen med några matskedar av dressingen; den ska bli krämig men inte blöt. Lägg upp sallad, kyckling, avokado, pancetta, pinjenötter och riven parmesan i skålar.


Kommentar:
En klassisk caesarsallad innehåller varken kyckling, pancetta, pinjenötter eller avokado, men regler är ju till för att brytas, eller hur?

Recept