Burritos med köttfärs och bönor

Du behöver 400 g köttfärs 1 st gul lök 2 st vitlöksklyftor 1 tsk salt 1 krm svartpeppar grovmalen 1 msk olivolja 1 st tomat...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 400 g köttfärs
  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar grovmalen
  • 1 msk olivolja
  • 1 st tomat burk krossad
  • 1 st burk kidneybönor 400 g
  • 4 st tortillabröd stora
  • 2 st avokado urkärnade
  • 1.5 st vitlöksklyftor
  • 1 st citron pressad
  • salt lite och svartpeppar

Tillbehör:

isbergssallad och tomater

Gör så här

1
Fräs köttfärs och löksorterna i en stekpanna med lite olja. Salta och peppra.

2
När köttfärsen är genomstekt tillsätts tomater och

3
bönor. Låt koka ihop under någon minut.

4
Mosa avokadorna och blanda med vitlök och citron

5
i en skål. Smaka av med lite salt och peppar.

6
Värm tortillabröden lätt

7
i en ren stekpanna utan olja. Lägg ut köttfärssmeten i mitten av bröden, rulla ihop.

8
Serveras hela eller delade på mitten med tillhörande sallad och avokadocreme.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top