Burritos med köttfärs

Du behöver 1 st gul lök hackad 2 msk smör 400 g köttfärs 1 st burk blandade bönor (380 g) 1 st paprika grovhackad 1...


4 portioner

Du behöver

  • 1 st gul lök hackad
  • 2 msk smör
  • 400 g köttfärs
  • 1 st burk blandade bönor (380 g)
  • 1 st paprika grovhackad
  • 1 st tomat burk krossad
  • 2 tsk salt tacokryddblandning och
  • 1 st avokado
  • 1 dl Medelhavsyoghurt
  • 1 msk pressad lime
  • 8 st tortillabröd limeklyftor
  • isbergssallad eller småbladssallad

Gör så här

1
Fräs löken i smöret i en stekpanna, smula ner färsen och bryn den. Blanda ner sköljda bönor, paprika och tomat. Sjud allt cirka

2
5 minuter. Smaka av med tacokrydda och salt.

3
Mosa samman avokadokött och yoghurt till en kräm. Smaka av med salt och limesaft.

4
Värm bröden i stekpanna eller mikro. Fördela sallad på bröden, klicka på färs och rulla samman. Servera med avokadokräm och

5
limeklyftor att pressa över.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 551, Fett 29 g, Kolhydrater 45 g, Fibrer 7 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top