Du behöver
- 100 g björnbär
- 0.5 dl balsamvinäger
- 2 msk strösocker
- 0.5 st granatäpple
- 6 skiva bröd
- 0.5 kruka basilika
- 1 st burrataostar
- 1 msk god olivolja
- flingsalt
- nymalen svartpeppar
Gör så här
Lägg björnbären i en liten kastrull tillsammans med balsamvinägern och sockret och låt koka ihop i några minuter tills vinägern reducerats och tjocknat lite. Låt svalna.
Pilla kärnorna ur granatäpplet. Grilla brödskivorna tills de får fin färg (dela dem om de är stora). Strimla basilikan.
Bryt upp och sprid ut burratan på en fin tallrik. Skeda över björnbären, strö på granatäppelkärnor och strimlad basilika. Droppa på lite god olivolja och krydda med flingsalt och peppar. Servera med brödet.
Burrata är en gräddig mozzarellavariant som är perfekt att toppa med godsaker och skyffla upp på rostat eller grillat bröd.