Burrata med balsambjörnbär

Du behöver 100 g björnbär 0.5 dl balsamvinäger 2 msk strösocker 0.5 st granatäpple 6 skiva bröd 0.5 kruka basilika 1 st burrataostar 1 msk...

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 100 g björnbär
  • 0.5 dl balsamvinäger
  • 2 msk strösocker
  • 0.5 st granatäpple
  • 6 skiva bröd
  • 0.5 kruka basilika
  • 1 st burrataostar
  • 1 msk god olivolja
  • flingsalt
  • nymalen svartpeppar

Gör så här

1

Lägg björnbären i en liten kastrull tillsammans med balsamvinägern och sockret och låt koka ihop i några minuter tills vinägern reducerats och tjocknat lite. Låt svalna.

2

Pilla kärnorna ur granatäpplet. Grilla brödskivorna tills de får fin färg (dela dem om de är stora). Strimla basilikan.

3

Bryt upp och sprid ut burratan på en fin tallrik. Skeda över björnbären, strö på granatäppelkärnor och strimlad basilika. Droppa på lite god olivolja och krydda med fling­salt och peppar. Servera med brödet.


Kommentar:
Burrata är en gräddig mozzarellavariant som är perfekt att toppa med godsaker och skyffla upp på rostat eller grillat bröd.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top