RECEPT FRÅN IK

Burgare med tryffel och svamp

Av . Foto: Betina Hastoft

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 g nötfärs
  • 1 msk tryffelolja
  • salt och peppar
  • 4 skiva emmentalerost
  • 125 g champinjoner
  • 0.5 dl balsamvinäger
  • 100 g rucola
  • hamburgerbröd
  • Tryffelmajonäs

  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl lätt-crème fraiche
  • 1 msk tryffelolja
  • 1 msk lökpulver

Gör så här

1

Blanda färs, tryffelolja, salt och peppar. Forma 4 burgare.

2

Grilla eller stek burgarna 3 minuter per sida. Lägg på osten mot slutet, låt den smälta.

3

Ansa och skiva champinjonerna. Lägg dem i en stekpanna, tillsätt balsamvinäger och låt den koka in.

4

Skölj rucolan och värm hamburgerbröden.

5

Tryffelmajonnäs Rör ihop majonnäs, crème fraiche, tryffelolja och lökpulver. Smaka av med salt och peppar.

6

Lägg ihop burgarna med samtliga tillbehör.


Recept