Burgare med tryffel och svamp

Du behöver 500 g nötfärs 1 msk tryffelolja salt och peppar 4 skiva emmentalerost 125 g champinjoner 0.5 dl balsamvinäger 100 g rucola hamburgerbröd Tryffelmajonäs...

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 g nötfärs
  • 1 msk tryffelolja
  • salt och peppar
  • 4 skiva emmentalerost
  • 125 g champinjoner
  • 0.5 dl balsamvinäger
  • 100 g rucola
  • hamburgerbröd

Tryffelmajonäs

1 dl majonnäs
1 dl lätt-crème fraiche
1 msk tryffelolja
1 msk lökpulver

Gör så här

1

Blanda färs, tryffelolja, salt och peppar. Forma 4 burgare.

2

Grilla eller stek burgarna 3 minuter per sida. Lägg på osten mot slutet, låt den smälta.

3

Ansa och skiva champinjonerna. Lägg dem i en stekpanna, tillsätt balsamvinäger och låt den koka in.

4

Skölj rucolan och värm hamburgerbröden.

5

Tryffelmajonnäs Rör ihop majonnäs, crème fraiche, tryffelolja och lökpulver. Smaka av med salt och peppar.

6

Lägg ihop burgarna med samtliga tillbehör.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top