Du behöver
- 500 g nötfärs
- 1 msk tryffelolja
- salt och peppar
- 4 skiva emmentalerost
- 125 g champinjoner
- 0.5 dl balsamvinäger
- 100 g rucola
- hamburgerbröd
Tryffelmajonäs
1 dl majonnäs
1 dl lätt-crème fraiche
1 msk tryffelolja
1 msk lökpulver
Gör så här
Blanda färs, tryffelolja, salt och peppar. Forma 4 burgare.
Grilla eller stek burgarna 3 minuter per sida. Lägg på osten mot slutet, låt den smälta.
Ansa och skiva champinjonerna. Lägg dem i en stekpanna, tillsätt balsamvinäger och låt den koka in.
Skölj rucolan och värm hamburgerbröden.
Tryffelmajonnäs Rör ihop majonnäs, crème fraiche, tryffelolja och lökpulver. Smaka av med salt och peppar.
Lägg ihop burgarna med samtliga tillbehör.