Du behöver
- 3 dl bulgur hel
- 1 st kruka mynta bladen
- 1 st citron saften
- 3 msk olivolja
- 1 st paprika skuren i bitar
- 1/2–1 st röd chili (efter smak)
- 1 st burk kikärter sköljda
- salt
- svartpeppar nymalen
- 250 g halloumiost
- olja till stekning
- sallad sköljd och torr
Gör så här
1
Koka bulgurn enligt anvisning på förpackningen. Låt ånga av, den ska inte vara blöt.
2
Blanda bulgurn med mynta, citron, olivolja, paprika, chili och kikärter. Smaka av med salt och peppar.
3
Skiva halloumin och stek den i olivolja i het panna till fin färg.
4
Fördela salladsbladen i fyra tallrikar. Lägg på bulgursalladen och toppa med halloumin.
Näringsvärde: Kcal 578, fett 27 g, kolhydrater 50 g och fibrer 13 g