Bulgursallad med grillad halloumi

Du behöver 3 dl bulgur hel 1 st kruka mynta bladen 1 st citron saften 3 msk olivolja 1 st paprika skuren i bitar 1/2–1...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 3 dl bulgur hel
  • 1 st kruka mynta bladen
  • 1 st citron saften
  • 3 msk olivolja
  • 1 st paprika skuren i bitar
  • 1/2–1 st röd chili (efter smak)
  • 1 st burk kikärter sköljda
  • salt
  • svartpeppar nymalen
  • 250 g halloumiost
  • olja till stekning
  • sallad sköljd och torr

Gör så här

1
Koka bulgurn enligt anvisning på förpackningen. Låt ånga av, den ska inte vara blöt.

2
Blanda bulgurn med mynta, citron, olivolja, paprika, chili och kikärter. Smaka av med salt och peppar.

3
Skiva halloumin och stek den i olivolja i het panna till fin färg.

4
Fördela salladsbladen i fyra tallrikar. Lägg på bulgursalladen och toppa med halloumin.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 578, fett 27 g, kolhydrater 50 g och fibrer 13 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top