Buhres soppa på fisk och skaldjur

Du behöver 4 dl fiskfond 150 g morot strimlad 150 g purjolök strimlad 150 g gul lök strimlad 50 g smör 2 dl vitt vin...


4 portioner

Du behöver

  • 4 dl fiskfond
  • 150 g morot strimlad
  • 150 g purjolök strimlad
  • 150 g gul lök strimlad
  • 50 g smör
  • 2 dl vitt vin
  • 4 dl matlagningsgrädde
  • 4 dl mjölk
  • 1.5 msk majsena ljus redning
  • salt och vitpeppar
  • 300 g fisk blandad i tärningar
  • 200 g skaldjur blandade

Gör så här

1
Koka buljong på fiskben och eller skaldjursskal, morötter och persiljestjälkar om du har tillgång till råvaror. Koka endast 15 minuter och sila. Eller använd buljongtärning eller koncentrerad fond som späds.

2
Fräs grönsakerna i smör. Tillsätt vitt vin och låt vinet koka in. Häll på fiskfond, grädde och mjölk. Koka samman i 5 minuter. Vispa ner redningsmjöl och koka upp igen. Smaka av med salt och peppar.

3
Lägg fiskbitarna i sjudande vätska, koka upp igen och dra kastrullen av plattan. Tillsätt skaldjuren och låt dem dra i soppan i 2 minuter.

4
Servera soppan med bröd och ost.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top