Buffékyckling med honungsmarinad

Du behöver 3 st kycklingfiléer med skinn stora salt 1 msk rapsolja 3-4 msk teriyakisås Marinad 2 msk flytande honung 2 msk japansk soja 0,5...

Tillagningstid: 50 minuter
6 stycken

Du behöver

  • 3 st kycklingfiléer med skinn stora
  • salt
  • 1 msk rapsolja
  • 3-4 msk teriyakisås

Marinad

2 msk flytande honung
2 msk japansk soja
0,5 dl torrt vitt vin
1 st citron färskpressade saften
1 msk äppelcidervinäger
3-4 msk rapsolja
1 st vitlöksklyfta pressad

Garnering och servering

0,5 st lime skivad
färska örter t ex basilika
jordgubbar halverade
nymalen svartpeppar

Gör så här

1

Sätt ugnen på 175 grader.  Krydda kycklingfiléerna med salt. Hetta upp oljan i en stekpanna, lägg kycklingen i pannan med skinnsidan ner och stek ca 5 minuter på varje sida. 

2

Lägg filéerna i en liten långpanna med bakplåtspapper. Pensla dem med teriyakisåsen. Stick in stektermometern djupt i den tjockaste delen på den största filén. Sätt in i mitten av ugnen och efterstek kycklingen tills den är genomstekt, innertemperaturen ska vara 70–72 grader.

3

Marinad Blanda samman ingredienserna till marinaden.

4

  Ta ut kycklingen och kontrollera att alla filéer är genomstekta. Ringla över marinaden och låt svalna övertäckt. Ställ kallt till strax före servering.  

5

Ta upp kycklingfiléerna ur marinaden, skiva dem och lägg upp på fat. Sila marinaden och ringla den över kycklingen.

6

Garnering och servering Garnera med limeskivor, färska ört­er och några jordgubbshalvor. Peppra.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top