RECEPT FRÅN IK

Buffékyckling med honungsmarinad

Av . Foto: Eva Hildén Smith

Tillagningstid: 50 minuter
6 stycken

Du behöver

  • 3 st kycklingfiléer med skinn stora
  • salt
  • 1 msk rapsolja
  • 3-4 msk teriyakisås
  • Marinad

  • 2 msk flytande honung
  • 2 msk japansk soja
  • 0,5 dl torrt vitt vin
  • 1 st citron färskpressade saften
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 3-4 msk rapsolja
  • 1 st vitlöksklyfta pressad
  • Garnering och servering

  • 0,5 st lime skivad
  • färska örter t ex basilika
  • jordgubbar halverade
  • nymalen svartpeppar

Gör så här

1

Sätt ugnen på 175 grader.  Krydda kycklingfiléerna med salt. Hetta upp oljan i en stekpanna, lägg kycklingen i pannan med skinnsidan ner och stek ca 5 minuter på varje sida. 

2

Lägg filéerna i en liten långpanna med bakplåtspapper. Pensla dem med teriyakisåsen. Stick in stektermometern djupt i den tjockaste delen på den största filén. Sätt in i mitten av ugnen och efterstek kycklingen tills den är genomstekt, innertemperaturen ska vara 70–72 grader.

3

Marinad Blanda samman ingredienserna till marinaden.

4

  Ta ut kycklingen och kontrollera att alla filéer är genomstekta. Ringla över marinaden och låt svalna övertäckt. Ställ kallt till strax före servering.  

5

Ta upp kycklingfiléerna ur marinaden, skiva dem och lägg upp på fat. Sila marinaden och ringla den över kycklingen.

6

Garnering och servering Garnera med limeskivor, färska ört­er och några jordgubbshalvor. Peppra.


Recept