Du behöver
- 4 st äggvitor
- 2 dl strösocker
- 1.5 dl mandelmjöl
- 0.5 dl maizena
Fyllning och garnering
3 dl vispgrädde
200 g hallon
100 g vit choklad
2 msk florsocker
Gör så här
Sätt ugnen på 170 grader. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt.
Vispa äggvitorna fluffigt, tillsätt hälften av sockret lite i taget. Vispa till en blank smet.
Blanda resten av sockret med mandelmjöl och maizena i en bunke. Vänd ner i äggvitan med en slickepott, försiktigt tills allt är väl blandat. Bred ut smeten jämnt över papperet.
Grädda mitt i ugnen i cirka 20 minuter. Stjälp upp kakan på ett nytt bakplåtspapper och dra av papperet som kakan gräddats på. Låt kallna.
Vispa grädden fluffig och stryk ut den över kakan. Sprid ut hallon och rulla ihop till en rulle.
Smält chokladen varsamt i vattenbad eller mikro och ringla den över kakan. Pudra över florsocker.
Budapestrulle i ny tappning där nötter bytts ut mot mandelmjöl. Fyll med syrliga bär som hallon, jordgubbar eller björnbär.