Du behöver
- 3 dl vetemjöl
- 0.75 dl socker
- 125 g kallt smör eller margarin
- 1 st ägg eller bara gulan
- 2 st äpplen syrliga i tunna klyftor
- 0.5 dl äppelmos
- nougat (kall)
- 0.5 dl hasselnötskärnor
- 50 g mörk choklad
- florsocker till garnering
Gör så här
1
Blanda mjöl, socker och smör i matberedaren. Tillsätt ägget och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform och låt vila kallt i 30 minuter.
2
Bred ut äppelmos i pajformen och fördela äppelklyftor över moset. Hyvla eller riv nougaten och strö den över äpplena. Fördela hackade nötter över och grädda i 175 grader cirka 25 minuter. Låt svalna.
3
Smält chokladen och ringla den över den kalla kakan. Pudra med florsocker, det görs enklast med en tekula.
Receptet kommer från Svindersviks äppelkaksbuffé.