RECEPT FRÅN IK

Brygghusets nougatpaj

Av .

Tillagningstid: 40 minuter
8 portioner

Du behöver

  • 3 dl vetemjöl
  • 0.75 dl socker
  • 125 g kallt smör eller margarin
  • 1 st ägg eller bara gulan
  • 2 st äpplen syrliga i tunna klyftor
  • 0.5 dl äppelmos
  • nougat (kall)
  • 0.5 dl hasselnötskärnor
  • 50 g mörk choklad
  • florsocker till garnering

Gör så här

1
Blanda mjöl, socker och smör i matberedaren. Tillsätt ägget och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform och låt vila kallt i 30 minuter.
2
Bred ut äppelmos i pajformen och fördela äppelklyftor över moset. Hyvla eller riv nougaten och strö den över äpplena. Fördela hackade nötter över och grädda i 175 grader cirka 25 minuter. Låt svalna.
3
Smält chokladen och ringla den över den kalla kakan. Pudra med florsocker, det görs enklast med en tekula.

Kommentar:
Receptet kommer från Svindersviks äppelkaksbuffé.

Recept // Fler frukt & bärrecept