Bruschetta med svamp

Du behöver 0.5 l svamp t ex kantareller och skogschampinjoner 1 st schalottenlök 1 st vitlöksklyfta 2 msk smör 2 msk olivolja 1 tsk finhackad...

Tillagningstid: 40 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 0.5 l svamp t ex kantareller och skogschampinjoner
  • 1 st schalottenlök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 msk smör
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk finhackad rosmarin
  • salt och svartpeppar
  • 100 g chèvreost
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 dl finriven parmesanost
  • 6 skiva surdegsbröd eller baguette
  • 2 msk finhackad persilja

Gör så här

1

Rensa och skär svampen i mindre bitar. Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp smör och olja. Stek löken med vitlöken tills den är glansig, men utan att den tar färg. Öka värmen och tillsätt svampen. Stek tills all vätska dunstat bort. Tillsätt rosmarin och smaka av med salt och peppar.

2

Skär bort kanterna från chèvreosten och smula den i mindre bitar. Blanda den med crème fraiche och finriven parmesanost.

3

Rosta brödet i en stekpanna utan fett och bred ut ostkrämen i botten. Toppa med svamp och garnera med finhackad persilja. Servera genast.


Kommentar:
Smakrika snittar med svamp som passar bra med ett glas bubbel eller öl innan kräftkalaset börjar.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top