Bruschetta med skinka, getost och fikon

Du behöver 8 skiva surdegsbaguette olivolja till pensling 4 st lufttorkad skinka t ex parmaskinka 8 skiva getost typ president doux 1 st fikon i...

Tillagningstid: 10 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 8 skiva surdegsbaguette
  • olivolja till pensling
  • 4 st lufttorkad skinka t ex parmaskinka
  • 8 skiva getost typ president doux
  • 1 st fikon i 8 klyftor
  • 1 dl rucola sköljd, torr
  • balsamvinägerglaze crema di balsamico
  • 1 msk pinjenötter rostade

Gör så här

1
Pensla brödet med olivolja och rosta i ugnen under grillelementet. Vakta så det inte bränns.

2
Dela skinkskivorna i två. Lägg skinka, getost och en fikonklyfta på varje brödskiva, lägg på ett vackert fat täckt med rucola. Ringla över balsamvinägerglaze och strö över rostade pinjenötter.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top