Bruschetta med räkor och aioli

Du behöver Saffransaioli 1 st ägg 2 tsk dijonsenap 1 st vitlöksklyfta 0.5 g saffran (en påse) 2 msk tomatpuré 2 dl rapsolja 1 tsk...

Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner

Du behöver

Saffransaioli

1 st ägg
2 tsk dijonsenap
1 st vitlöksklyfta
0.5 g saffran (en påse)
2 msk tomatpuré
2 dl rapsolja
1 tsk citronsaft färskpressad
salt
1 nypa strösocker
400 g räkor färska med skal

Bruschetta

3 msk smör
0.5 dl olivolja + 2 msk
1 st vitlöksklyfta
0.5 st baguette
0.5 st fänkål
0.5 st röd lök
0.5 tsk kummin
0.5 st citron saften och det yttersta finrivna skalet
salt och nymalen svarteppar

Gör så här

1
Börja med saffransaiolin. Mixa ägg, dijonsenap, vitlök, saffran och tomatpuré med stavmixer. Tillsätt oljan droppvis under konstant mixning tills krämen binder sig. Smaka av med citronsaft, salt och en nypa socker.

2
Skala räkorna och ställ kallt. Sätt ugnen på 250 grader, varmlufts- och grilleffekt. Mixa smör, ? deciliter olivolja och vitlök med stavmixer till en slät kräm. Skiva baguetten, lägg på plåt med bakplåtspapper och bred på ett lager kräm. Gratinera i ugnen i cirka 3–5 minuter tills skivorna har fin färg.

3
Skiva fänkål och rödlök tunt och blanda med kummin, citronsaft och -skal, 2 matskedar olivolja, salt och peppar i en skål. Lägg lite sallad på varje brödskiva, klicka på saffrans­aioli och toppa med räkor.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top