Bruschetta med pumpa och chèvre

Du behöver 400 g butternut squashpumpa en halv liten 4 msk olivolja 1 st vitlöksklyfta 0.5 tsk chiliflakes 3 st färska salviablad finhackade 1 tsk...

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 400 g butternut squashpumpa en halv liten
  • 4 msk olivolja
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 0.5 tsk chiliflakes
  • 3 st färska salviablad finhackade
  • 1 tsk rosmarin finhackad
  • salt
  • svartpeppar
  • 100 g chèvreost
  • 4 skiva surdegsbröd
  • 1 msk flytande honung

Gör så här

1

Sätt ugnen på 225 grader. Skala, kärna ur och dela pumpan i mindre bitar. Lägg ut på en plåt och ringla över olja. Lägg dit vitlöksklyftan med skalet kvar. Krydda med chiliflakes, salvia, rosmarin, salt och peppar. Baka högt upp i ugnen i cirka 20 minuter tills pumpan är mjuk och har fått fin färg. 

2

Kantskär osten och smula den i mindre bitar. 

3

Rosta brödet i en torr stekpanna och lägg på den ugnsbakade pumpan. Toppa med osten och ringla över honung. Servera genast.


Kommentar:
Chèvreosten passar perfekt ihop med
pumpans söta smak.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top