Du behöver
- 400 g butternut squashpumpa en halv liten
- 4 msk olivolja
- 1 st vitlöksklyfta
- 0.5 tsk chiliflakes
- 3 st färska salviablad finhackade
- 1 tsk rosmarin finhackad
- salt
- svartpeppar
- 100 g chèvreost
- 4 skiva surdegsbröd
- 1 msk flytande honung
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader. Skala, kärna ur och dela pumpan i mindre bitar. Lägg ut på en plåt och ringla över olja. Lägg dit vitlöksklyftan med skalet kvar. Krydda med chiliflakes, salvia, rosmarin, salt och peppar. Baka högt upp i ugnen i cirka 20 minuter tills pumpan är mjuk och har fått fin färg.
Kantskär osten och smula den i mindre bitar.
Rosta brödet i en torr stekpanna och lägg på den ugnsbakade pumpan. Toppa med osten och ringla över honung. Servera genast.
Chèvreosten passar perfekt ihop med
pumpans söta smak.