Bruschetta med grön pesto

Du behöver 3 skiva lantbröd stora 2 msk olivolja extra virgin salt 1 st vitlöksklyfta 3 msk pesto 1 st mozzarellaost (125 g) 2 st...

Tillagningstid: 15 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 3 skiva lantbröd stora
  • 2 msk olivolja extra virgin
  • salt
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 3 msk pesto
  • 1 st mozzarellaost (125 g)
  • 2 st tomater
  • 1 msk olivolja extra virgin
  • salt, svartpeppar
  • basilikablad

Gör så här

1
Pensla skivorna med olja på ena sidan och strö på lite salt. Rosta skivorna halvspröda mitt i ugnen i 200 grader i 3–4 minuter. Skala och dela vitlöksklyftan mitt itu, gnid brödskivorna med vitlöken. Dela skivorna.

2

3
Bred pesto på bröden. Skär ost och tomater i 1/2-centimetertjocka skivor och varva dem på bröden. Droppa olja över och strö på salt och peppar. Garnera med basilika­blad.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top