Du behöver
- 4 skiva surdegsbröd eller lantbröd
- 2-3 msk olivolja
- 150 g bredbar getost t ex chavroux, eller färskost, t ex ricotta
- 50 g sojabönor tinade
- 50 g gröna ärter tinade
- 1.5 msk god olivolja
- 1 tsk finrivet citronskal
- 1 msk färskpressad citronsaft
- salt och svartpeppar
- 1 msk finhackad färsk mynta
- 2-3 msk hyvlad pecorino eller parmesan
Gör så här
Pensla bröden med olivolja och stek ett par minuter på varje sida på hög värme i en stekpanna.
Bred ut getosten över bröden.
Lägg sojabönor och ärter i en skål. Tillsätt olivolja, finrivet citronskal, pressad citronsaft, och krydda med lite salt och peppar. Blanda och toppa bröd-en med blandningen. Strö över finhackad mynta. Hyvla eller riv över pecorinoost och servera genast.
Tips: Variera med nyskördade bondbönor. Sprita bönorna och koka dem i lättsaltat vatten, spola med kallt vatten och tryck ut ur det tunna vita skalet.
Klorofyllstinna ärter och bönor i kombination med getost och mynta är klockrent på frasig bruschetta.