Bruschetta med bönor

Du behöver 4 skiva surdegsbröd eller lantbröd 2-3 msk olivolja 150 g bredbar getost t ex chavroux, eller färskost, t ex ricotta 50 g sojabönor...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 skiva surdegsbröd eller lantbröd
  • 2-3 msk olivolja
  • 150 g bredbar getost t ex chavroux, eller färskost, t ex ricotta
  • 50 g sojabönor tinade
  • 50 g gröna ärter tinade
  • 1.5 msk god olivolja
  • 1 tsk finrivet citronskal
  • 1 msk färskpressad citronsaft
  • salt och svartpeppar
  • 1 msk finhackad färsk mynta
  • 2-3 msk hyvlad pecorino eller parmesan

Gör så här

1

Pensla bröden med olivolja och stek ett par minuter på varje sida på hög värme i en stekpanna.

2

Bred ut getosten över bröden.

3

Lägg sojabönor och ärter i en skål. Tillsätt olivolja, finrivet citronskal, pressad citronsaft, och krydda med lite salt och peppar. Blanda och toppa bröd-en med blandningen. Strö över finhackad mynta. Hyvla eller riv över pecorinoost och servera genast.

4

Tips: Variera med nyskördade bondbönor. Sprita bönorna och koka dem i lättsaltat vatten, spola med kallt vatten och tryck ut ur det tunna vita skalet.


Kommentar:
Klorofyllstinna ärter och bönor i kombination med getost och mynta är klockrent på frasig bruschetta.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top