Brownie med hasselnötter

Du behöver 100 g smör 100 g mörk choklad 50–70 % 2 st ägg 2 dl socker 1 dl vetemjöl 2 msk kakao 1 tsk...

Tillagningstid: 60 minuter
24 stycken

Du behöver

  • 100 g smör
  • 100 g mörk choklad 50–70 %
  • 2 st ägg
  • 2 dl socker
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 1 dl hasselnötter rostade

Garnering

100 g mörk choklad
100 g ljus choklad
1,5 dl grädde
1 msk smör

Till servering

2 dl crème fraîche
1 dl vispgrädde
2 msk florsocker
0,5 st apelsin rivet skal och saft

Gör så här

1

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och grovhacka chokladen. Smält chokladen över vattenbad eller i mikron.

2

Vispa samman ägg och socker lätt. Rör ner smör och smält choklad i äggsmeten. Vänd ner mjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver. 

3

Bred ut smeten i en liten fyrkantig form (cirka 24 x 24 centimeter), med bakplåtspapper i botten. Grädda mitt i ugnen cirka 20–25 minuter tills kakan är torr på ytan men fortfarande lätt kladdig inuti.

4

Grovhacka mörk och ljus choklad och lägg ner i en bunke. Hetta upp grädden i en kastrull. Häll den varma grädden över chokladen och tillsätt smöret. Rör om tills chokladen smält. 

5

Grovhacka nötterna. Garnera kakan med chokladkrämen och toppa med nötter. Låt kakan stelna i minst 15 minuter. 

6

Vispa samman crème fraîche, grädde, florsocker, rivet apelsinskal och saft till en fluffig konsistens. Skär kakan i mindre bitar och servera med apelsinkrämen. 


Kommentar:
Kakan är väldigt god att äta i små bitar och blir nästan ännu bättre till nästa dag.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top