RECEPT FRÅN IK

Brownie med blåbär

Av . Foto: Lee Kearney

Tillagningstid: 30 minuter
24 bitar

Du behöver

  • 200 g mörk choklad
  • 150 g smör
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 nypa flingsalt
  • 1 krm kardemumma grovstött
  • 3 st ägg
  • 3 dl socker
  • 150 g vit choklad
  • 200 g blåbär
  • Till servering

  • vaniljglass

Gör så här

1

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en fyrkantig kakform med kant (cirka 20 x 30 centimeter).

2

Hacka mörk choklad och lägg den i en bunke. Smält smöret och häll det över chokladen. Rör tills blandningen smält.

3

Sikta ner mjöl och kakao, och tillsätt bakpulver, flingsalt och kardemumma. Blanda noga med chokladsmeten till en jämn smet.

4

Vispa samman ägg och socker lätt, och rör till sist ner detta i smeten.

5

Grovhacka den vita chokladen. Häll chokladsmeten i formen och toppa med hackad vit choklad och hälften av blåbären. Grädda kakan mitt i -ugnen i cirka 30 minuter, prova med en sticka, den ska fortfarande vara lite kladdig. Låt svalna. Garnera med resten av blåbären och servera med glass.

6

Tips: Förvara kakan i kylen. Det går bra att frysa in de bitar som blir över.


Kommentar:
Kakan är godast när den är lite kladdig i mitten. Tänk på att kakan kommer att stelna när den fått stå en stund och kallnat.

Recept