Broccolisoppa med fetaost

Du behöver 500 g broccolibuketter frysta 2 st buljongtärningar kyckling- eller grönsaksbuljong 1 liter vatten Topping 100 g cashewnötter 125 g broccoli färsk salt olja...

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 g broccolibuketter frysta
  • 2 st buljongtärningar kyckling- eller grönsaksbuljong 1 liter vatten

Topping

100 g cashewnötter
125 g broccoli färsk
salt
olja att steka i
75 g fetaost

Gör så här

1

Lägg broccolin, fryst eller tinad, i en kastrull. Tillsätt buljongtärningar och vatten och koka upp. Låt koka cirka 5–10 minuter (längre tid för fryst broccoli). Mixa sedan soppan med stavmixer så att den blir helt slät.

 

2

Hacka nötterna grovt och rosta dem i torr panna. Passa noga så att de inte bränns. Låt svalna. 

3

Skiva broccolin i tunna skivor och stek på hög värme i lite olja tills skivorna får färg, salta lätt. 

4

Smula fetaosten. Servera soppan toppad med nötter, fetaost och råstekt broccoli.


Kommentar:
Busenkel soppa av bara tre ingredienser. Toppingen blir pricken över i.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top