Du behöver
- 500 g broccolibuketter frysta
- 2 st buljongtärningar kyckling- eller grönsaksbuljong 1 liter vatten
Topping
100 g cashewnötter
125 g broccoli färsk
salt
olja att steka i
75 g fetaost
Gör så här
Lägg broccolin, fryst eller tinad, i en kastrull. Tillsätt buljongtärningar och vatten och koka upp. Låt koka cirka 5–10 minuter (längre tid för fryst broccoli). Mixa sedan soppan med stavmixer så att den blir helt slät.
Hacka nötterna grovt och rosta dem i torr panna. Passa noga så att de inte bränns. Låt svalna.
Skiva broccolin i tunna skivor och stek på hög värme i lite olja tills skivorna får färg, salta lätt.
Smula fetaosten. Servera soppan toppad med nötter, fetaost och råstekt broccoli.
Busenkel soppa av bara tre ingredienser. Toppingen blir pricken över i.