Broccoli med asiatisk dressing

Du behöver 600 g broccoli 1 st ingefära riven 1 st vitlöksklyfta riven 1 st röd chili finhackad 1 msk sesamolja 3 msk olivolja 1...

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 600 g broccoli
  • 1 st ingefära riven
  • 1 st vitlöksklyfta riven
  • 1 st röd chili finhackad
  • 1 msk sesamolja
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk soja
  • lime saften från 1
  • 1 tsk balsamvinäger

Gör så här

1
Sätt på en ångkokare eller koka upp en stor kastrull med vatten. Bryt broccolin i småbitar, skiva stjälken.

2
Lägg bitarna i ångkokaren, eller i ett durkslag som placeras ovanpå den kokande vattenkastrullen. Täck i så fall över durkslaget med tättslutande lock eller aluminiumfolie.

3
Ångkoka tills stjälkarna är mjuka, cirka 6 minuter. Gör dressingen under tiden.

4
Lägg ingefära, vitlök och chili i en skål. Rör ner sesamolja, olivolja, soja, limesaft och vinäger. Smaka av, det gäller att hitta rätt balans mellan sältan från sojan, sötman från balsamvinägern, syran från limen och hettan från chilin.

5
När broccolin är genomkokt, lägg upp den på ett stort serveringsfat. Rör om i dressingen en sista gång innan du häller den över broccolin.

6
Himmelskt!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top