Du behöver
- 600 g broccoli
- 1 st ingefära riven
- 1 st vitlöksklyfta riven
- 1 st röd chili finhackad
- 1 msk sesamolja
- 3 msk olivolja
- 1 msk soja
- lime saften från 1
- 1 tsk balsamvinäger
Gör så här
1
Sätt på en ångkokare eller koka upp en stor kastrull med vatten. Bryt broccolin i småbitar, skiva stjälken.
2
Lägg bitarna i ångkokaren, eller i ett durkslag som placeras ovanpå den kokande vattenkastrullen. Täck i så fall över durkslaget med tättslutande lock eller aluminiumfolie.
3
Ångkoka tills stjälkarna är mjuka, cirka 6 minuter. Gör dressingen under tiden.
4
Lägg ingefära, vitlök och chili i en skål. Rör ner sesamolja, olivolja, soja, limesaft och vinäger. Smaka av, det gäller att hitta rätt balans mellan sältan från sojan, sötman från balsamvinägern, syran från limen och hettan från chilin.
5
När broccolin är genomkokt, lägg upp den på ett stort serveringsfat. Rör om i dressingen en sista gång innan du häller den över broccolin.
6
Himmelskt!