RECEPT FRÅN IK

Britt-Ingers färgglada pasta

En smakrik gratäng med skaldjur, perfekt när man är många. Lika god en vanlig vardag som till fest!

Foto: Erik Karlsson

Okänd
6 portioner

Du behöver

  • 500 g pasta
  • 1 burk kräftstjärtar i lake
  • 1 burk musslor i lake
  • 350 g skaldjursmix
  • röd paprika
  • gul paprika
  • zucchini
  • soltorkade tomater i olja
  • vitlöksklyfta
  • 1 tsk basilika
  • salt och peppar
  • 150 g gorgonzola
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 msk skaldjursfond
  • riven Västerbottensost
  • parmesanost
  • Ugn: 200°

Gör så här

1  Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Låt den rinna av och lägg den i en form.

2  Låt kräftstjärtar och musslor rinna av.

3  Dela, kärna ur och strimla paprikorna. Dela zucchinin på längden och skiva den. Strimla tomaterna och skala och riv vitlöken.

4  Blanda paprika, zucchini, soltorkade tomater och riven vitlök med skaldjur och fördela ovanpå pastan. Dela gorgonzolan i mindre bitar och lägg ovanpå.

5  Blanda grädde och fond och häll i formen. Strö över riven ost och gratinera mitt i ugnen i ca 20 minuter.

6  Strö över finriven parmesanost vid servering.

 


Recept