Du behöver
- 1 liter trattkantareller
- 4 msk smör
- 1 liter grönsaksbuljong
- 1/2 dl torr sherry
- 1/2 dl finhackad gul lök
- 1/2 dl fint tärnade morötter
- 1/2 tsk timjan
- 1 msk tomatpuré
- 3 msk vetemjöl
- 2 dl creme fraiche
- salt, kajennpeppar
- Till servering
- ärtskott
Gör så här
1
Lägg svampen i en kastrull med 1 matsked smör. Koka en stund under lock. Ta bort locket och låt vätskan koka in i svampen. Häll i buljong och sherry, låt småkoka en stund.
2
3
Fräs lök, morötter, timjan och tomatpuré i 3 matskedar smör. Pudra över mjölet, rör om, låt fräsa. Häll i svampblandningen under vispning. Tillsätt creme fraiche och koka sakta i 10–15 minuter. Smaka av med kryddorna. Garnera med ärtskott.