RECEPT FRÅN IK

Brietoast med grönkålspesto

Av . Foto: Björn Tesch

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner

Du behöver

    Ugnstomater

  • 250 g små tomater
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • peppar
  • Grönkålspesto

  • 125 g grönkål utan den grova stjärlken
  • 1 kruka persilja
  • 50 g valnötter
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 50 g riven parmesanost
  • 2 msk pressad citron
  • 1 dl rapsolja
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar
  • Toast

  • 4 skiva ljust bröd gärna surdeg
  • 12 skiva salami
  • 150 g brieost

Gör så här

1

Ugnstomater  Sätt ugnen på 225 grader. Lägg tomaterna i en ugnsfast form och ringla över olivoljan. Salta, peppra och blanda. Rosta tomaterna i 15 minuter i ugnen. 

2

Grönkålspesto Mixa under tid­en grönkål, persilja, valnötter, vitlök, parmesan och citron till peston. Häll på oljan medan du fortsätter mixa. Smaka av med salt och peppar. 

3

Lägg brödskivorna på en plåt och rosta i ugnen i 5 minuter. Lägg på salamiskivor, tomater och skivor av brie, och kör ­ytterligare 5 minuter i ugnen. Ta ut mackorna och ringla över peston. 


Recept