Du behöver
Ugnstomater
250 g små tomater
2 msk olivolja
salt
peppar
Grönkålspesto
125 g grönkål utan den grova stjärlken
1 kruka persilja
50 g valnötter
1 st vitlöksklyfta
50 g riven parmesanost
2 msk pressad citron
1 dl rapsolja
1 krm salt
0,5 krm svartpeppar
Toast
4 skiva ljust bröd gärna surdeg
12 skiva salami
150 g brieost
Gör så här
Ugnstomater Sätt ugnen på 225 grader. Lägg tomaterna i en ugnsfast form och ringla över olivoljan. Salta, peppra och blanda. Rosta tomaterna i 15 minuter i ugnen.
Grönkålspesto Mixa under tiden grönkål, persilja, valnötter, vitlök, parmesan och citron till peston. Häll på oljan medan du fortsätter mixa. Smaka av med salt och peppar.
Lägg brödskivorna på en plåt och rosta i ugnen i 5 minuter. Lägg på salamiskivor, tomater och skivor av brie, och kör ytterligare 5 minuter i ugnen. Ta ut mackorna och ringla över peston.