Brietoast med grönkålspesto

Enkel och lyxig toast med grönkålspesto, ugnstomater, brieost och salami (som du såklart kan skippa om du vill ha vegetariskt).

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner

Du behöver

Ugnstomater

250 g små tomater
2 msk olivolja
salt
peppar

Grönkålspesto

125 g grönkål utan den grova stjärlken
1 kruka persilja
50 g valnötter
1 st vitlöksklyfta
50 g riven parmesanost
2 msk pressad citron
1 dl rapsolja
1 krm salt
0,5 krm svartpeppar

Toast

4 skiva ljust bröd gärna surdeg
12 skiva salami
150 g brieost

Gör så här

1

Ugnstomater  Sätt ugnen på 225 grader. Lägg tomaterna i en ugnsfast form och ringla över olivoljan. Salta, peppra och blanda. Rosta tomaterna i 15 minuter i ugnen. 

2

Grönkålspesto Mixa under tid­en grönkål, persilja, valnötter, vitlök, parmesan och citron till peston. Häll på oljan medan du fortsätter mixa. Smaka av med salt och peppar. 

3

Lägg brödskivorna på en plåt och rosta i ugnen i 5 minuter. Lägg på salamiskivor, tomater och skivor av brie, och kör ­ytterligare 5 minuter i ugnen. Ta ut mackorna och ringla över peston. 

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top