Bresaola med päron

Du behöver 2 st päron 1 msk olivolja 6 st torkade fikon 1 dl balsamvinäger 0.5 dl ljust muscovadosocker 12 skiva bresaola 0.5 dl pinjenötter...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 st päron
  • 1 msk olivolja
  • 6 st torkade fikon
  • 1 dl balsamvinäger
  • 0.5 dl ljust muscovadosocker
  • 12 skiva bresaola
  • 0.5 dl pinjenötter rostade
  • 50 g parmesanost
  • 50 g rucola
  • flingsalt och svartpeppar

Gör så här

1

Dela och kärna ur päronen. Skär i klyftor. Hetta upp en stekpanna med olivolja, lägg i päronen och stek på bägge sidor i ett par minuter tills de har fått färg och börjat mjukna.

2

Grovhacka fikonen och lägg dem i en kastrull. Tillsätt vinäger och socker. Koka utan lock i cirka 5 minuter tills konsistensen är tjockare och lite seg. 

3

Fördela bresaolaskivorna på ett fat eller på assietter. Lägg på päronklyftor, ringla över fikonvinäger och toppa med pinjenötter och rucola. Riv över parmesanost och krydda med lite salt och peppar. 


Kommentar:
En krämig reduktion på balsamvinäger är lätt att göra. Här smaksatt med fikon till tunna skivor bresaola.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top