RECEPT FRÅN IK

Bratwurst med stuvad savoykål

Av .

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 st bratwurst eller annan korv
  • 1 st huvud savoykål ca 700 g
  • 1 msk smör
  • 3 dl mjölk, grädde 1 dl mjölk + 2 dl grädde
  • 1.5 msk kycklingfond
  • 2.5 tsk dijonsenap grov
  • salt, nymalen svartpeppar
  • 1 nypa socker
  • Till servering

  • dijonsenap en klick

Gör så här

1
1 Snitta korvarna i rutmönster och stek i en gnutta matfett i medelhet stekpanna.
2
2 Ta bort rotstock och grova bladnerver från kålen. Strimla och skölj. Fräs kålen i smöret i en kastrull, tillsätt mjölk och grädde. Småkoka under lock tills kålen är mjäll, smaka av med fond, senap, salt, peppar och en nypa socker.

Kommentar:
Näringsvärde Kcal 460, Fett 34 g, Kolhydrater 19 g, Fiber 5 g

Recept // Fler korv & charkrecept