Bratwurst med lökstekt potatis

Du behöver 1 gul lök, skivad 10 kokta potatisar, tärnade smör + rapsolja 4 tomater 4 bratwurst 2 msk fint skuren gräslök 1 msk rödvinsvinäger...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 gul lök, skivad
  • 10 kokta potatisar, tärnade
  • smör + rapsolja
  • 4 tomater
  • 4 bratwurst
  • 2 msk fint skuren gräslök
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • salt och nymalen svartpeppar

Gör så här

1
Bryn löken och potatisen var för sig i lite smör och olja.

2
Dela tomaterna, kärna ur dem och skär dem i bitar.

3
Snitta skinnet på bratwursten och stek dem i lite olja, runt om

4
i 4–5 minuter.

5
Vänd ihop potatis, lök, tomat och gräslök. Smaksätt med vinäger, salt och svartpeppar. Servera till korven och med en stark senap till.


Kommentar:
Kcal 552, Fett 37 g, Kolhydrater 36 g, Fibrer 3 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top