Du behöver
- 1 st purjolök det ljusa
- 0.5 st spetskålshuvud
- smör och olja till stekning
- 2 dl grädde
- 1 dl mjölk
- 1 msk kycklingfond
- 2 tsk dijonsenap helkorn
- salt nymalen svartpeppar
- 4 st bratwurst eller annan stekkorv
Till servering:
delikatesspotatis nykokt
Gör så här
1
Skölj och skiva purjon. Strimla kålen och ta bort rotstock och grova bladnerver.
2
Mjukstek purjon i smör och olja i en stor stekpanna i fem minuter utan att den tar färg. Tillsätt kålen och fräs ytter-
3
ligare cirka fem minuter. Tillsätt grädde och mjölk och låt puttra ihop och tjockna. Smaka av med kycklingfond, senap, salt och peppar.
4
Snitta korvarna och stek dem i lite olja tills de är genomheta och har fått fin färg.
5
Servera korv och kål med nykokt småpotatis.