Du behöver

  • 1 st purjolök det ljusa
  • 0.5 st spetskålshuvud
  • smör och olja till stekning
  • 2 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 1 msk kycklingfond
  • 2 tsk dijonsenap helkorn
  • salt nymalen svartpeppar
  • 4 st bratwurst eller annan stekkorv
  • Till servering:

  • delikatesspotatis nykokt

Gör så här

1
Skölj och skiva purjon. Strimla kålen och ta bort rotstock och grova bladnerver.
2
Mjukstek purjon i smör och olja i en stor stekpanna i fem minuter utan att den tar färg. Tillsätt kålen och fräs ytter-
3
ligare cirka fem minuter. Tillsätt grädde och mjölk och låt puttra ihop och tjockna. Smaka av med kycklingfond, senap, salt och peppar.
4
Snitta korvarna och stek dem i lite olja tills de är genomheta och har fått fin färg.
5
Servera korv och kål med nykokt småpotatis.

Recept // Fler korv & charkrecept