Bräserade hjortstubbar med svampsallad

Du behöver 1 tinad hjortstek, ca 900 g salt, svartpeppar 1–2 pkt bacon smör till stekning 1 dl portvin eller rödvin 5 krossade enbär 1...


0 portioner

Du behöver

  • 1 tinad hjortstek, ca 900 g
  • salt, svartpeppar
  • 1–2 pkt bacon
  • smör till stekning
  • 1 dl portvin eller rödvin
  • 5 krossade enbär
  • 1 lagerblad
  • 4 dl vatten
  • 1 tärning mörk oxbuljong
  • 2 msk mörk såsredning
  • 2 msk grovriven mörk choklad
  • Varm svampsallad
  • 800 g (sparris-)potatis i stavar
  • 250 g morötter i stavar
  • 250 g tinade haricots verts
  • vatten, salt
  • ca 250 g trattkantareller
  • smör att steka i, salt, svartpeppar

Gör så här

1
Skiva köttet tvärs över muskeltrådarna i 5 cm tjocka biffar, salta och peppra. Knyt en baconskiva runt varje biff med snittytorna fria.

2

3
Bryn biffarna i het stekpanna med en klick smör. Häll vinet i pannan, lägg i enbär och lagerblad, sätt på lock och sänk till låg värme.

4

5
Låt köttet bräsera i vinet 15–20 minuter. Ta upp köttet, täck med alfolie och dubbel handduk och låt vila 5–10 minuter före servering.

6

7
Sila skyn från stekpannan ner i en kastrull, fyll på med 4 deciliter vatten. Smula i buljong och låt koka upp under lock. Smaka av med salt och peppar, rör i såsredning och låt sjuda 1 minut. Blanda i chokladen.

8

9
Svampsallad

10
Koka rotsakerna 10 minuter i saltat vatten. Tillsätt bönorna efter halva koktiden. Slå bort kokvattnet, låt ånga av.

11

12
Skiva svampen och fräs den på hög värme i stor stekpanna några minuter i smör. Klicka i smör, salta och peppra. Blanda i potatis, morötter och bönor.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top