RECEPT FRÅN IK

Bräserade hjortstubbar med svampsallad

Av .

Okänd
0 portioner

Du behöver

  • 1 tinad hjortstek, ca 900 g
  • salt, svartpeppar
  • 1–2 pkt bacon
  • smör till stekning
  • 1 dl portvin eller rödvin
  • 5 krossade enbär
  • 1 lagerblad
  • 4 dl vatten
  • 1 tärning mörk oxbuljong
  • 2 msk mörk såsredning
  • 2 msk grovriven mörk choklad
  • Varm svampsallad
  • 800 g (sparris-)potatis i stavar
  • 250 g morötter i stavar
  • 250 g tinade haricots verts
  • vatten, salt
  • ca 250 g trattkantareller
  • smör att steka i, salt, svartpeppar

Gör så här

1
Skiva köttet tvärs över muskeltrådarna i 5 cm tjocka biffar, salta och peppra. Knyt en baconskiva runt varje biff med snittytorna fria.
2
3
Bryn biffarna i het stekpanna med en klick smör. Häll vinet i pannan, lägg i enbär och lagerblad, sätt på lock och sänk till låg värme.
4
5
Låt köttet bräsera i vinet 15–20 minuter. Ta upp köttet, täck med alfolie och dubbel handduk och låt vila 5–10 minuter före servering.
6
7
Sila skyn från stekpannan ner i en kastrull, fyll på med 4 deciliter vatten. Smula i buljong och låt koka upp under lock. Smaka av med salt och peppar, rör i såsredning och låt sjuda 1 minut. Blanda i chokladen.
8
9
Svampsallad
10
Koka rotsakerna 10 minuter i saltat vatten. Tillsätt bönorna efter halva koktiden. Slå bort kokvattnet, låt ånga av.
11
12
Skiva svampen och fräs den på hög värme i stor stekpanna några minuter i smör. Klicka i smör, salta och peppra. Blanda i potatis, morötter och bönor.

Recept // Fler viltrecept