Bräserad rödkål serverad med korv

Du behöver 2 l rödkål riven eller fint strimlad 2 st äpplen skurna i små bitar 2 st kanelstänger 4 st nejlikor hela 5 st...

Tillagningstid: 55 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 2 l rödkål riven eller fint strimlad
  • 2 st äpplen skurna i små bitar
  • 2 st kanelstänger
  • 4 st nejlikor hela
  • 5 st stjärnanis hela
  • 1 st flaska rödvin
  • 1/2–1 msk socker
  • 1.5 msk rödvinsvinäger
  • salt
  • peppar

Gör så här

1
Lägg strimlad rödkål, äpple i bitar, kanel, nejlikor och stjärnanis i en stor kastrull. Häll på en flaska rödvin.

2
Koka tills rödkålen har blivit mycket mjuk, det tar cirka

3
40 minuter.

4
Smaksätt med socker, rödvins­vinäger, salt och peppar.

5
Rödkålen är väldigt god till lite kryddigare korvar och en stark senap.


Kommentar:
recept från svenska stjärnkocken Ulrika Bengtsson.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top