RECEPT FRÅN IK

Bräserad rödkål serverad med korv

Tillagningstid: 55 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 2 l rödkål riven eller fint strimlad
  • 2 st äpplen skurna i små bitar
  • 2 st kanelstänger
  • 4 st nejlikor hela
  • 5 st stjärnanis hela
  • 1 st flaska rödvin
  • 1/2–1 msk socker
  • 1.5 msk rödvinsvinäger
  • salt
  • peppar

Gör så här

1
Lägg strimlad rödkål, äpple i bitar, kanel, nejlikor och stjärnanis i en stor kastrull. Häll på en flaska rödvin.
2
Koka tills rödkålen har blivit mycket mjuk, det tar cirka
3
40 minuter.
4
Smaksätt med socker, rödvins­vinäger, salt och peppar.
5
Rödkålen är väldigt god till lite kryddigare korvar och en stark senap.

Kommentar:
recept från svenska stjärnkocken Ulrika Bengtsson.

Recept // Fler korv & charkrecept