Bräserad kål med kantareller

Du behöver 0.5 st huvud sommarkål 1 msk olja salt 2 dl vitt vin 10 st timjan kvistar 100 g kantareller rensade och rivna 2...

Tillagningstid: 50 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 0.5 st huvud sommarkål
  • 1 msk olja
  • salt
  • 2 dl vitt vin
  • 10 st timjan kvistar
  • 100 g kantareller rensade och rivna
  • 2 msk smör
  • 1 dl ättiksprit 12 %
  • 2 dl socker
  • 3 dl vatten
  • 1 st purjolök det vita, skivad och sköljd
  • 3 st knippmorötter
  • 2 msk rostad lök
  • 1 msk purjolök det gröna, tunt strimlad och lagd i isvatten

Gör så här

1
Stek kålen i oljan i panna tills den får fin färg på båda sidorna. Salta. Tillsätt vin och timjan.

2
Låt kålen bräsera, småkoka i sin egen sås, 5 minuter under lock. Lyft ur kålen.

3
Stek sedan kantareller i samma panna tillsammans med smöret. Salta. Spara steksmöret till servering.

4
Picklad purjolök: Koka upp ättika, socker och vatten. Lägg i purjolöken och låt svalna.

5
Skiva morötterna tunt på mandolin och lägg i isvatten.

6
Servering: Skär kålen i fyra bitar. Toppa med kantareller, purjolök, morot, rostad lök och rå purjolök.

7
Slå över steksmöret.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top