Bräserad högrev med höstäpple och syrad lök

Du behöver högrev 600 g högrev i grova bitar 2 dl vitt vin torrt 2 st gula lökar skalade och grovskurna 2 st morötter skalade...

Tillagningstid: 90 minuter
4 portioner

Du behöver

  • högrev
  • 600 g högrev i grova bitar
  • 2 dl vitt vin torrt
  • 2 st gula lökar skalade och grovskurna
  • 2 st morötter skalade
  • 2 st persiljerötter skalade
  • 2 st lagerblad
  • 5 st vitpepparkorn
  • 1 msk mjöl
  • 2 dl grädde
  • 2 msk dijonsenap
  • 3 st äpplen skalade

Garnityr

1 kruka dragon
1 kruka körvel

Syrad lök

100 g schalottenlök
1 dl dragonvinäger
1 dl socker
1.5 dl vatten

Gör så här

1
Högrev Lägg högreven i en gryta med kallt vatten så att det täcker, och koka upp. Skumma av. Häll av köttet i ett durkslag och spola kallt. Upprepa proceduren en gång till fram till skumning.

2
När du skummat av, tillsätt vin, lök, grönsaker och kryddor. Låt småputtra i 1 1/2–2 timmar under lock. Kolla att köttet är mört. Lyft upp kött och grönsaker.

3
Koka ner såsen tills två tredje-delar återstår, rör ut mjölet i lite kallt vatten, tillsätt under vispning. Låt koka i 10 minuter. Tillsätt grädde och senap. Smaka av med salt, peppar och eventuellt en nypa socker. Skär äpplena och rotfrukterna i grova bitar och lägg tillbaka kött och grönsaker. Låt allt bli varmt.

4
Garnityr Koka lökarna i vatten i 2–3 minuter och spola kalla. Dra av skalet, men låt dem sitta ihop i rotändan. Koka upp lökarna med vinäger, socker och vatten. Låt svalna i lagen.

5
Avslutning Skär bort örterna från krukan. Spara lite till garnityr.

6
Mixa en del av den färdiga såsen med örterna till fin grön färg och tillsätt i grytan. Servera överströdd med örter och toppa med lökarna.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top