Du behöver
- 4 dl bulgur
- 4 fänkålshuvuden
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 2 tsk chilipulver
- 1 tsk salt
- vatten
- 1 gul zucchini (det går bra med grön också)
- 2 valfria paprikor
- 1 rödlök
- 2 vitlöksklyftor
- 1 msk matolja
- 3 tsk curry
- 1 msk japansk soja
- salt
Gör så här
1
Koka bulgurn enligt anvisningen på paketet. Tillsätt dock inget matfett, vilket oftast står angivet.
2
Dela fänkålen och ta bort det grövsta av rotstocken. Lägg fänkålen i en stor kastrull. Tillsätt buljongtärning, chilipulver, salt och vatten så att det täcker. Koka dem mjuka i 15-20 minuter.
3
Skiva zucchinin, kärna ur paprikan och skär den i bitar. Skala och klyfta rödlöken. Finhacka vitlöken.
4
Fräs alla grönsaker i oljan. Tillsätt den kokta bulgurn och curry och fräs ihop i ett par minuter. Smaka av med soja och kanske lite salt.
5
Servera bulgurn med den nykokta fänkålen. Om man vill kan man äta en ostsmörgås till för att bli riktigt mätt.