Bräserad fänkål med bulgur

Du behöver 4 dl bulgur 4 fänkålshuvuden 1 grönsaksbuljongtärning 2 tsk chilipulver 1 tsk salt vatten 1 gul zucchini (det går bra med grön också)...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 dl bulgur
  • 4 fänkålshuvuden
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 tsk chilipulver
  • 1 tsk salt
  • vatten
  • 1 gul zucchini (det går bra med grön också)
  • 2 valfria paprikor
  • 1 rödlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk matolja
  • 3 tsk curry
  • 1 msk japansk soja
  • salt

Gör så här

1
Koka bulgurn enligt anvisningen på paketet. Tillsätt dock inget matfett, vilket oftast står angivet.

2
Dela fänkålen och ta bort det grövsta av rotstocken. Lägg fänkålen i en stor kastrull. Tillsätt buljongtärning, chilipulver, salt och vatten så att det täcker. Koka dem mjuka i 15-20 minuter.

3
Skiva zucchinin, kärna ur paprikan och skär den i bitar. Skala och klyfta rödlöken. Finhacka vitlöken.

4
Fräs alla grönsaker i oljan. Tillsätt den kokta bulgurn och curry och fräs ihop i ett par minuter. Smaka av med soja och kanske lite salt.

5
Servera bulgurn med den nykokta fänkålen. Om man vill kan man äta en ostsmörgås till för att bli riktigt mätt.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top