Bräckt falukorv

Du behöver 250 g falukorv (mager) 1 msk smör eller margarin senap Mos: 4 st potatis (ca 600 g) 1 bitar kålrot (ca 300 g)...

Tillagningstid: 30 minuter
2 portioner

Du behöver

  • 250 g falukorv (mager)
  • 1 msk smör eller margarin
  • senap

Mos:

4 st potatis (ca 600 g)
1 bitar kålrot (ca 300 g)
3 dl vatten
1 tärning grönsaksbuljong
1 dl purjolök finstrimlad
salt och vitpeppar

Gör så här

1
1. Skiva falukorven och bräck skivorna i aningen matfett i stekpanna.

2
2. Skala potatis och kålrot. Skär dem i småbitar. Koka mjuka cirka 10 min i vatten med buljong.

3
3. Häll av kokvattnet och spara det. Stampa potatis och kålrot med potatisstöt. Späd med lite av kokvattnet om lösare mos önskas. Lägg i purjostrimlor som endast ska värmas på eftervärmen i moset. Salta och peppra.

4
4. Stick ner korvskivorna i moset och spritsa på senap.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top