Du behöver

  • 250 g falukorv (mager)
  • 1 msk smör eller margarin
  • senap
  • Mos:

  • 4 st potatis (ca 600 g)
  • 1 bitar kålrot (ca 300 g)
  • 3 dl vatten
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 1 dl purjolök finstrimlad
  • salt och vitpeppar

Gör så här

1
1. Skiva falukorven och bräck skivorna i aningen matfett i stekpanna.
2
2. Skala potatis och kålrot. Skär dem i småbitar. Koka mjuka cirka 10 min i vatten med buljong.
3
3. Häll av kokvattnet och spara det. Stampa potatis och kålrot med potatisstöt. Späd med lite av kokvattnet om lösare mos önskas. Lägg i purjostrimlor som endast ska värmas på eftervärmen i moset. Salta och peppra.
4
4. Stick ner korvskivorna i moset och spritsa på senap.

Recept // Fler korv & charkrecept