Du behöver
- 250 g falukorv (mager)
- 1 msk smör eller margarin
- senap
- 4 st potatis (ca 600 g)
- 1 bitar kålrot (ca 300 g)
- 3 dl vatten
- 1 tärning grönsaksbuljong
- 1 dl purjolök finstrimlad
- salt och vitpeppar
Mos:
Gör så här
1
1. Skiva falukorven och bräck skivorna i aningen matfett i stekpanna.
2
2. Skala potatis och kålrot. Skär dem i småbitar. Koka mjuka cirka 10 min i vatten med buljong.
3
3. Häll av kokvattnet och spara det. Stampa potatis och kålrot med potatisstöt. Späd med lite av kokvattnet om lösare mos önskas. Lägg i purjostrimlor som endast ska värmas på eftervärmen i moset. Salta och peppra.
4
4. Stick ner korvskivorna i moset och spritsa på senap.