Bräck med valnötter

Ät bräcken som godis eller krossa och använd som garnering till desserter.

Tillagningstid: 15 minuter
0 Ingen enhet / tomt

Du behöver

  • 1 msk rapsolja
  • 3 dl socker
  • 1 dl valnötskärnor hackade

Gör så här

1

Täck en långpanna med bakplåtspapper och pensla papperet med oljan.

2

Smält sockret under oavbruten långsam omrörning på medelvärme i en släpplättpanna. Rör om kraftigare, då det börjar kristalliseras. Sjud till en ljusbrun karamell. Strö över nötterna. Häll karamellmassan i långpannan och bred ut. Låt kallna och stelna.

3

Bryt bräcken i bitar.


Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top