Borsjtj – rysk rödbetssoppa

Du behöver grönsaker (1 rödbeta, 1 morot, 2 potatisar, 1 bit rotselleri, 1 bit palsternacka, skivad purjo) 1 l vatten 1 tärning köttbuljong eller grönsaksbuljong...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • grönsaker (1 rödbeta, 1 morot, 2 potatisar, 1 bit rotselleri, 1 bit palsternacka, skivad purjo)
  • 1 l vatten
  • 1 tärning köttbuljong eller grönsaksbuljong
  • 200 g chorizokorvar eller småprinskorvar
  • salt och svartpeppar

Garnering:

1 st lätt crème fraiche (2 dl)
citron rivet skal av 1/2
2 msk hackad persilja

Gör så här

1
Koka grönsakerna med vattnet och buljongtärningen 10 minuter. Lägg i korvarna och låt dem bli genomvarma, ytterligare 3 minuter. Smaka av med salt och peppar.

2
Rör under tiden samman crème fraîche med citronskal och persilja att klicka i sedan soppan serverats i tallrikarna. Servera bröd till.


Kommentar:
<b>Tips</b>
Korvarna i soppan kan ersättas med en burk vita bönor. Häll bort spadet och spola av bönorna innan de värms i soppan som nu blivit vegetarisk.
<B>Allergiråd</B>
Välj bröd till som passar vid ev. allergi.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top