Du behöver
- 4 st potatis
- 2 st morötter stora
- 3 st rödbetor
- 1 st gul lök
- 1 st burk krossade tomater
- 2 tärning grönsaksbuljong
- 7 dl vatten
- 1 msk honung
- 25 g smör
- 1 st citron
- 100 g chèvre
- 2 dl matyoghurt
Gör så här
1
Ansa rotsakerna. Skär potatisen i lite större tärningar, riv/strimla övriga grovt i matberedare.
2
Hacka löken fint och fräs på låg värme i lite olivolja.
3
Tillsätt rotsaker, tomat, buljong, vatten och honung. Sjud soppan tills potatisen känns riktigt mjuk, cirka 20 minuter. Rör ner smöret och smaka av med pressad citron, salt och nymalen svartpeppar.
4
Mosa kantfri chevre, blanda med yoghurt och servera klickvis i soppan.
Näringsvärde: Kcal 445, Fett 14 g, Kolhydrater 62 g, Fibrer 9 g