Borsjtj med chevreyoghurt

Du behöver 4 st potatis 2 st morötter stora 3 st rödbetor 1 st gul lök 1 st burk krossade tomater 2 tärning grönsaksbuljong 7...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 st potatis
  • 2 st morötter stora
  • 3 st rödbetor
  • 1 st gul lök
  • 1 st burk krossade tomater
  • 2 tärning grönsaksbuljong
  • 7 dl vatten
  • 1 msk honung
  • 25 g smör
  • 1 st citron
  • 100 g chèvre
  • 2 dl matyoghurt

Gör så här

1
Ansa rotsakerna. Skär potatisen i lite större tärningar, riv/strimla övriga grovt i matberedare.

2
Hacka löken fint och fräs på låg värme i lite olivolja.

3
Tillsätt rotsaker, tomat, buljong, vatten och honung. Sjud soppan tills potatisen känns riktigt mjuk, cirka 20 minuter. Rör ner smöret och smaka av med pressad citron, salt och nymalen svartpeppar.

4
Mosa kantfri chevre, blanda med yoghurt och servera klickvis i soppan.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 445, Fett 14 g, Kolhydrater 62 g, Fibrer 9 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top