Bönröra på bruschetta

Du behöver 400 g kokta bönor hemkokta eller på burk 1 msk citronsaft färskpressad 1 dl parmesanost färskriven 2.5 st vitlöksklyftor pressade salt svartpeppar Bruschetta:...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 400 g kokta bönor hemkokta eller på burk
  • 1 msk citronsaft färskpressad
  • 1 dl parmesanost färskriven
  • 2.5 st vitlöksklyftor pressade
  • salt svartpeppar

Bruschetta:

2 st surdegsbröd stora skivor
olivolja till pensling

Till servering och garnering:

4 msk soltorkad tomat hackade och marinerade
16 st oliver gärna kärnfria
1 msk jungfruolja
svartpeppar nymalen
basilikablad från 3-4 basilikakvistar

Gör så här

1
1. Skölj bönorna och låt rinna av i ett durkslag. Mixa bönorna med citronsaften i en mixer eller matberedare. Häll bönorna i en skål. Rör i parmesan. Smaka av med vitlök, salt och peppar.

2
2. Skär varje brödskiva i 4 bitar. Pensla dem med olja och rosta i grill- eller stekpanna till brödet får fin färg.

3
3. Fördela bönröran på brödet. Toppa med tomater och oliver. Droppa över oljan. Peppra. Garnera med strimlad basilika.


Kommentar:
Knaprig bruschetta är en perfekt inledning på fredagsmiddagen. Servera gärna med ett glas torr sherry.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top