Bönquesadilla med avokadosalsa

Du behöver 1 st burk svarta bönor sköljda, avrunna 2 dl riven ost lagrad 2 msk crème fraîche 0.5 st vitlöksklyfta 0.5 tsk spiskummin malen...

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st burk svarta bönor sköljda, avrunna
  • 2 dl riven ost lagrad
  • 2 msk crème fraîche
  • 0.5 st vitlöksklyfta
  • 0.5 tsk spiskummin malen
  • 0.5 tsk oregano torkad
  • 0.5 tsk chiliflakes
  • 1 st burk majs avrunnen
  • salt nymalen svartpeppar
  • 4 st tortillabröd mellanstora
  • olja till stekning
  • 2 st avokado
  • 10 st körsbärstomater
  • 1.5 st salladslökar
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 2 msk olivolja
  • socker
  • 1 kruka koriander blad och stjälkar

Gör så här

1
Blanda bönor, ost, creme fraiche, vitlök och torra kryddor i en skål. Mosa bönorna under tiden. Vänd ner majskornen och smaka av röran med salt och peppar.

2
Fördela röran jämnt på två tortillabröd och lägg de andra två ovanpå. Stek en quesadilla i taget i stekpanna med lite olja. Pressa ihop med stekspade under tiden. Vänd med hjälp av en tallrik när brödet fått fin färg och osten smälter, och stek på andra sidan. Låt glida över på en skärbräda.

3
Skär quesadillorna i sex bitar vardera med vass kniv.

4
Kärna ur avokadorna, gröp ur köttet med en sked och tärna det.

5
Skär tomaterna i mindre bitar. Ansa och skiva salladslöken. Lägg allt i en skål och blanda med vinäger och olivolja, smaka av med salt, peppar och en nypa socker. Skär koriandern grovt och vänd ner den i salsan.

6
Servera!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top