Du behöver
- 2 burkar kikärter (ca 750 g)
- 1 gul lök, strimlad
- olja att steka i
- 1 vitlöksklyfta
- 2 morötter, grovt rivna
- ½ tsk spiskummin
- 300 g champinjoner, skivade
- salt och peppar
- 200 g broccoli i bitar
- 250 g frysta edamamebönor, tinade
- 3 msk solrosfrö
- Tillbehör
- turkisk yoghurt
Gör så här
1
Skölj av kikärterna i kallt vatten.
2
Fräs löken i lite olja och pressa över vitlök.
3
Låt kikärter och morotsriv fräsa med i några minuter på medelhög värme. Krydda med spiskummin. Ta upp ur stekpannan och fräs svampen i olja, salta och peppra.
4
Lägg tillbaka bönröran i stek-pannan tillsammans med broccoli och sojabönor och låt fräsa vidare i 5 minuter. Salta och peppra mer om det behövs.
5
Strö över solrosfrö vid servering. Turkisk yoghurt är gott till.
Näringsberäkning: Kcal 531, Fett 24 g, Kolhydrater 44 g, Fibrer 18 g