Du behöver
- 3 st schalottenlökar skalade, skivade
- 2 st vitlöksklyftor hackade
- olivolja till stekning
- 2 st burkar cannellinibönor sköljda
- 1 st burk kronärtskockshjärtan sköljda, kvartade
- 14 st cocktailtomater i klyftor
- 12.5 st oliver urkärnade
- 0.5 st grönsaksbuljongtärning + ca 2 dl
- salt nymalen svartpeppar
- olivolja
- 0.5 dl persilja hackad
- 1/2–1 st citron yttersta finrivna skalet
Gör så här
1
1. Mjukstek lök och vitlök i olivolja utan att det tar färg. Tillsätt bönor, kronärtskockshjärtan, tomater, oliver, buljong och vatten. Låt puttra försiktigt, smaka av med salt och peppar.
2
2. Vid servering ringla över olivolja och strö på persilja och citronzest. Servera gott bröd till.
Näringsvärde:
Kcal 536, Fett 22 g, Kolhydrater 60 g, Fiber 14 g