Du behöver

  • 3 st schalottenlökar skalade, skivade
  • 2 st vitlöksklyftor hackade
  • olivolja till stekning
  • 2 st burkar cannellinibönor sköljda
  • 1 st burk kronärtskockshjärtan sköljda, kvartade
  • 14 st cocktailtomater i klyftor
  • 12.5 st oliver urkärnade
  • 0.5 st grönsaksbuljongtärning + ca 2 dl
  • salt nymalen svartpeppar
  • olivolja
  • 0.5 dl persilja hackad
  • 1/2–1 st citron yttersta finrivna skalet

Gör så här

1
1. Mjukstek lök och vitlök i olivolja utan att det tar färg. Tillsätt bönor, kronärtskockshjärtan, tomater, oliver, buljong och vatten. Låt puttra försiktigt, smaka av med salt och peppar.
2
2. Vid servering ringla över olivolja och strö på persilja och citronzest. Servera gott bröd till.

Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 536, Fett 22 g, Kolhydrater 60 g, Fiber 14 g

Recept // Fler ärtor, bönor & linserrecept