Bondsallad med ägg och salami

Du behöver 4 st ägg medelstora 12 st potatis små kokta 10 st körsbärstomater 1 st påse provencalsk salladsmix (150 g) 20 skiva salami gärna...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 st ägg medelstora
  • 12 st potatis små kokta
  • 10 st körsbärstomater
  • 1 st påse provencalsk salladsmix (150 g)
  • 20 skiva salami gärna fänkålssmak
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 st vitlök riven eller pressad
  • 3 msk rödvinsvinäger
  • 6 msk olivolja
  • salt nymalen svartpeppar
  • 1 st gräslök finskuren

Gör så här

1
Koka upp vatten i en kastrull, lägg i äggen när det kokar och låt koka cirka 6 minuter för krämig gula. Skölj i kallt vatten.

2
Dela potatisarna, och skölj och dela tomaterna. Fördela salladsmixen på fyra tallrikar, lägg på potatis, tomater och salami.

3
Vispa ihop senap, vitlök och vinäger till dressingen och vispa sedan i olivoljan. Skala och dela de nykokta äggen och lägg på salladerna. Ringla över lite dressing och strö över gräslök.

4
Servera resterande dressing vid sidan om.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top