Bondomelett med potatis och tomat

Du behöver 8 st kokta färskpotatisar 1 msk smör 8 st körsbärstomater 6 st ägg 1 dl mjölk 0.5 tsk salt 1 krm vitpeppar 2...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 8 st kokta färskpotatisar
  • 1 msk smör
  • 8 st körsbärstomater
  • 6 st ägg
  • 1 dl mjölk
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 msk gräslök klippt
  • 0.5 dl riven ost
  • 1 st sockerärter ask
  • rostbröd

Gör så här

1
1 Skär potatisarna i halvor. Bryn dem lätt i smör i stekpannan. Lägg i tomaterna och låt allt bli varmt.

2
2 Vispa samman ägg, mjölk, salt och peppar samt gräslök. Häll smeten över potatis och tomater. Rör långsamt tills omeletten börjar stanna.

3
3 Strö ost över. Servera med värmda sockerärter och rostat bröd.


Kommentar:
Rätten är som gjord för dig som har rester kvar i kylskåpet. Jag har använt potatis och tomater men du kan plussa på med fisk eller kött efter smak och tillgång.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top