Bondkakor med sötmandel

Du behöver 200 g smör 2 dl strösocker 1 msk sirap 1 tsk bikarbonat + 1 msk vatten 1 dl sötmandel (ca 75 g), grovhackad...


75 portioner

Du behöver

  • 200 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 1 msk sirap
  • 1 tsk bikarbonat + 1 msk vatten
  • 1 dl sötmandel (ca 75 g), grovhackad
  • vetemjöl ca 5 1/2 dl

Gör så här

1
Rör smör, socker och sirap smidigt. Lös bikarbonaten i vattnet och rör ner det. Blanda i mandel. Arbeta i nästan allt mjöl. Forma, med resten av mjölet på bakbordet, två rullar 4 centimeter tjocka. Svep in dem i plastfolie och lägg dem kallt en timme.

2
Skär rullarna i 4 millimeter tjocka skivor och lägg dem på papprade eller smorda plåtar. Grädda kakorna mitt i ugnen i 200 grader 5-8 minuter.


Kommentar:
Bikarbonaten kan bytas ut mot 2 teskedar bakpulver som blandas direkt i mjölet.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top