Böncurrypaprika med lök

Du behöver 6 röda eller gula paprikor 3 röda lökar 1/2 msk olja 1 burk vita bönor 1 burk röda bönor 1 burk (500 g)...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 6 röda eller gula paprikor
  • 3 röda lökar
  • 1/2 msk olja
  • 1 burk vita bönor
  • 1 burk röda bönor
  • 1 burk (500 g) stir-fry currysås,
  • t ex korma
  • 1 näve korianderblad

Gör så här

1
1 Skölj, halvera och ta ur paprikorna, ansa bort stjälkfäste, kärnor och vita hinnor. Halvera och skala lökarna. Pensla ytorna på lök och paprika med olja. Lägg i ugnsform och grilla mitt i 200 grader varm ugn.

2
2 Skölj båda bönsorterna grundligt i kallvatten i durkslag, låt rinna av ordentligt. Värm korman i kastrull, lägg i bönorna och hetta upp allt ordentligt igen.

3
3 Finhacka koriandern och vänd ner den i currysåsen. Fyll de färdiga paprikahalvorna med bönsås och servera lök till.


Kommentar:
Näringsvärde
Kcal 429
Fett 20 g
Kolhydrater 43 g
Fibrer 18 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top