Du behöver
- 400 g potatis mjölig, t ex King Edward
- 2 burk stora vita bönor sköljda och väl avrunna
- 2 st vitlöksklyftor pressade
- 1 krm chilipulver
- 0.5 tsk malen spiskummin
- 1 tsk salt
- 1 msk färsk koriander hackad
- 1 dl majonnäs
- 2 msk chilisås av ketchuptyp
- 1 krm tabasco
- 3 msk rapsolja
- 4 st hamburgerbröd stora
- salladsblad
- 4 st tomatskivor
- 100 g fetaost skivad
- 1 st rödlök skivad
- smörgåskrasse 1/2 ask klippt smörgåskrasse
Gör så här
Skala och skär potatisen i bitar. Koka den mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och ånga av potatisen noga. Mosa den med en gaffel.
Mosa bönorna med en gaffel. Blanda i vitlök, chilipulver och spiskummin. Blanda i mosad potatis och koriander. Forma bön- och potatisfärsen till 4 biffar. Täck över och låt vila kallt cirka 15 minuter.
Blanda majonnäs och chilisås. Smaka av med tabasco.
Hetta upp oljan i en släpplättstekpanna. Stek biffarna i oljan tills de får fin färg och är genomheta.
Servera biffarna i hamburgerbröd tillsammans med salladsblad, tomatskivor, fetaost, lökringar och klippt krasse. Servera chilimajonnäsen vid sidan av.
Mosa bönorna med en gaffel, mixas de i matberedare blir de alltför rinniga. Stek gärna hamburgerbröden i lite smör.