Bön- och rotfruktsgryta med ingefära

Du behöver 1 st gul lök skivad 4 st morötter i bitar 4 st palsternackor i bitar 2 st vitlöksklyftor hackade 0.75 st röd chili...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st gul lök skivad
  • 4 st morötter i bitar
  • 4 st palsternackor i bitar
  • 2 st vitlöksklyftor hackade
  • 0.75 st röd chili hackad
  • 1 msk olivolja
  • 500 g krossade tomater
  • 4 dl grönsaksbuljong
  • 1 st black eyebönor (250 g)
  • 1 st burk kidneybönor (250 g)
  • 1.5 msk ingefära riven
  • salt
  • 1 dl hackad koriander

Gör så här

1
Fräs lök, rotfrukter, vitlök och chili i olivoljan i en stor kastrull.

2
Tillsätt tomater och buljong. Koka i 12 minuter.

3
Rör ner bönor och ingefära. Koka upp och smaka av med salt. Blanda i koriandern precis före servering.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top