RECEPT FRÅN IK

Boef Bourguignon med champinjoner och smålök

Av .

Okänd
0 portioner

Du behöver

  • 800 g nötkött i bitar
  • 1 msk smör
  • 1 st morot
  • 1 st gullök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk vetemjöl
  • 3 dl rött vin
  • 3 msk Bong Touch of Taste Oxfond med rödvin2 dl vatten
  • 1 krm torkad timjan
  • 1 st lagerblad
  • 600 g/st steklökar
  • 200 g små champinjoner
  • 150 g skivad bacon
  • salt och peppar

Gör så här

1
Bryn köttet i en het stekpanna med smör och lite olja.
2
Krydda med salt och peppar och lägg över i en rymlig gryta.
3
4Skär morötterna, löken och vitlöken i skivor. Fräs dem i en stekpanna tillsammans med tomatpurén. Pudra över mjölet och rör så att det fördelar sig jämnt.
4
Häll på vin, tillsätt timjan och lagerblad.
5
Koka upp allt i pannan under omrörning.
6
Slå över allt i grytan över köttet och tillsätt buljong så att det täcker. Låt grytan småputtra tills köttet är mört, det tar ca 1 1/2 timme.
7
Förbered garnityret under tiden köttet kokar klart.
8
Skala smålökarna(det går lättare att få av skalet om man först ger dem ett uppkok i vatten och sedan spolar av dem med kallt vatten).
9
Skär baconet i strimlor och stek de i pannan.
10
När baconet har börjat släppa sitt goda fett tillsätt champinjonerna.
11
Lägg i smålökar, svamp och bacon i grytan med kött och sjud några minuter.
12
Servera med rostade rotfrukter och potatis eller ett luftigt potatismos.

Recept // Fler nötköttrecept