Boef Bourguignon med champinjoner och smålök

Du behöver 800 g nötkött i bitar 1 msk smör 1 st morot 1 st gullök 2 st vitlöksklyftor 2 msk tomatpuré 1 msk vetemjöl...


0 portioner

Du behöver

  • 800 g nötkött i bitar
  • 1 msk smör
  • 1 st morot
  • 1 st gullök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk vetemjöl
  • 3 dl rött vin
  • 3 msk Bong Touch of Taste Oxfond med rödvin2 dl vatten
  • 1 krm torkad timjan
  • 1 st lagerblad
  • 600 g/st steklökar
  • 200 g små champinjoner
  • 150 g skivad bacon
  • salt och peppar

Gör så här

1
Bryn köttet i en het stekpanna med smör och lite olja.

2
Krydda med salt och peppar och lägg över i en rymlig gryta.

3
4Skär morötterna, löken och vitlöken i skivor. Fräs dem i en stekpanna tillsammans med tomatpurén. Pudra över mjölet och rör så att det fördelar sig jämnt.

4
Häll på vin, tillsätt timjan och lagerblad.

5
Koka upp allt i pannan under omrörning.

6
Slå över allt i grytan över köttet och tillsätt buljong så att det täcker. Låt grytan småputtra tills köttet är mört, det tar ca 1 1/2 timme.

7
Förbered garnityret under tiden köttet kokar klart.

8
Skala smålökarna(det går lättare att få av skalet om man först ger dem ett uppkok i vatten och sedan spolar av dem med kallt vatten).

9
Skär baconet i strimlor och stek de i pannan.

10
När baconet har börjat släppa sitt goda fett tillsätt champinjonerna.

11
Lägg i smålökar, svamp och bacon i grytan med kött och sjud några minuter.

12
Servera med rostade rotfrukter och potatis eller ett luftigt potatismos.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top