Du behöver
- 250 g babyspenat hackad
- smör till stekning
- 600 g blomkål
- 4 st ägg
- 50 g cheddarost
- salt och peppar
- 2 msk smör till stekning
Topping
4 st ägg
4 st rökt lax i skivor
100 g babyspenat
olivolja
salt och peppar
Gör så här
Stek spenaten mjuk i smör i en stekpanna. Lägg spenaten i en sil och krama ur vätskan med baksidan av en sked.
Riv eller mixa blomkålen fint. Blanda spenat och blomkål i en skål. Tillsätt ägg, ost, salt och peppar och vispa till en slät smet.
Värm upp våffeljärnet och smörj det med lite matfett innan du gräddar första våfflan. Lägg i ett par skedar smet, grädda. Fortsätt tills smeten är slut.
Topping Stek äggen. Servera våfflorna med ägg, lax och spenat. Droppa över olivolja och krydda med salt och peppar.