Blomkålssallad med rödbetor

Du behöver 1 st blomkålshuvud ca 1 kg 4 st färdigkokta rödbetor 3-4 st blad grönkål (ca 150 g) 4 prt bulgur eller quinoa 150...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st blomkålshuvud ca 1 kg
  • 4 st färdigkokta rödbetor
  • 3-4 st blad grönkål (ca 150 g)
  • 4 prt bulgur eller quinoa
  • 150 g fetaost

Dressing

1 st citron det yttersta finrivna skalet och saften
0.5 dl olivolja
1 msk finhackade örter t ex persilja och timjan
1 st vitlöksklyfta finhackad
salt och svartpeppar

Topping

1-2 msk rostade pumpafrön

Gör så här

1

Dela blomkålen på mitten i två delar. Ta bort blasten och finhacka den ena halvan fint. Skiva den andra halvan i centimetertjocka skivor. 

2

Koka upp en kastrull med lättsaltat vatten och sjud den skivade blomkålen tills den mjuknat men ändå har lite rå kärna kvar, cirka 3 minuter. Häll av kokvattnet och skölj med kallt vatten, låt rinna av ordentligt.

3

Skär rödbetorna i klyftor. Repa loss grönkålen från stjälken och skär den i mindre bitar. Dela osten i mindre bitar.

4

Blanda alla ingredienser till dressingen. Lägg ner den kokta blomkålen i en bunke och tillsätt dressingen. Blanda ordentligt och tillsätt grönkålen. Vänd runt så att dressingen kommer åt överallt. 

5

Varva finhackad blomkål med rödbetor, dressad blomkål och grönkål och kokt bulgur eller quinoa. Toppa med smulad fetaost och garnera med rostade pumpafrön.

6

Tips: Variera dressingen genom att tillsätta dijonsenap eller byta ut citron mot vit balsamvinäger eller äppelcidervinäger.


Kommentar:
Här serveras blomkålen både kokt och rå i en mättande sallad med rödbetor och fetaost.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top